work

Een eigentijdse kantoorvilla voor een organisatie met een informele bedrijfscultuur

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt. Het gebouw wordt voorzien van een systeem voor warmte- en koude opslag in de bodem en van zeer efficiënte installaties. Daarnaast is het gebouw zo ontworpen dat de het op termijn, met beperkte ingrepen, te gebruiken is als woongebouw. Functiewisseling verlengt de levensduur van een gebouw aanzienlijk en vanzelfsprekend wordt de duurzaamheid daarmee flink verhoogd.

De villa bestaat uit twee beuken die verbonden zijn door een centraal atrium. Hier, in het van het gebouw, staat een enorme tafel die een plek biedt aan alle medewerkers. Aan deze tafel wordt informeel overleg gepleegd, wordt samen geluncht en voor bijzondere gelegenheden en presentaties werkt de tafel als podium.

Passend bij de bedrijfscultuur zijn de beuken met de werkplekken open van structuur. Het grote daklicht boven het atrium en de ramen van vloer tot plafond maken het tot een licht gebouw.

Omdat de nieuwe kantoorvilla de schaal heeft van twee bestaande villa’s, maar zich als een nieuwe typologie manifesteert, ontstaat een natuurlijke overgang tussen de bestaande kern en de nieuwe uitbreiding van het dorp.

Deliverables:
Architectuur
Interieurarchitectuur

Details:

  • Project: Kantoorvilla IJsselmuiden
  • Type: nieuwbouw
  • Status: definitief ontwerp
  • Jaar: 2010
  • Ontwerpteam: Berry Beuving, Marcel Martensen, Meiske Hohnen

tekening kantoorgebouw roosendaal

Stedenbouwkundig plan: Jan Metz