work

Vrijstaande levensloopbestendige woning in Schalkwijk

De woning is als een maatpak voor een familie met twee opgroeiende kinderen ontworpen. In de toekomst is de levensloopbestendige woning eenvoudig om te vormen tot een volwaardige seniorenwoning.

Zolang de kinderen nog thuis wonen zal de woning gebruikt worden als eengezinswoning. Op de begane grond zijn de woonkamer, de keuken, de eetkamer en de bijkeuken georganiseerd. Op de eerste verdieping zijn de badkamer en slaapkamers georganiseerd. De tweede verdieping dient als bergzolder. Met beperkte ingrepen is de levensloopbestendige woning aan te passen op toekomstig gebruik.

Door in de het ontwerp alle installatieaansluitingen op de begane grond mee te nemen en de ramen op de juist plaats te positioneren is de woning met eenvoudig te veranderen in een seniorenwoning. Naast de woonkamer, keuken en eetkamer zijn dan ook de hoofdslaapkamer en de badkamer op de begane grond georganiseerd. De eerste verdieping dient dan als logeerverdieping met eigen badkamer voor kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Door het zadeldak te laten starten vanaf de eerste verdieping voegt de woning zich in de landelijke omgeving. Het ritme van grote openingen in de voor- en achtergevel geven de woning een eigentijds karakter.

Deliverables:
Architectuur

Details:

  • Project: Toekomstbestendige woning Schalkwijk
  • Type: nieuwbouw
  • Opdrachtgever: particulier
  • Status: opgeleverd
  • Jaar: 2013
  • Ontwerpteam: Berry Beuving, Marcel Martensen, Meiske Hohnen

JRW037 levensloopbestendig wonen schalkwijk

Fotografie: Abe van Ancum
Film: David Stevens