work

Vrijstaande seniorenwoning in natuurgebied De Griend

De woning is ontworpen om op de begane grond te leven en maximaal te genieten van de grote tuin, de bijzondere locatie en de zon.

De belangrijkste overweging van de opdrachtgevers om een nieuwe woning te laten bouwen is de band met de bijzondere locatie. De Griend is een klein natuurgebied in Schalkwijk, dat al jaren wordt beheerd door de familie. De woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping bevindt zich een zeer ruime werk- en logeerkamer.

Het archetype huis maakt een bescheiden knik, waarmee de namiddagzon direct in de eetkamer wordt gehaald. Bovendien wordt hiermee de beleving van het natuurgebied en de tuin versterkt.

De woning is in 2012 opgeleverd.

Deliverables:
Architectuur
Interieurarchitectuur

Details:

  • Project: Seniorenwoning Schalkwijk
  • Type: nieuwbouw
  • Opdrachtgever: particulier
  • Status: opgeleverd
  • Jaar: 2013
  • Ontwerpteam: Berry Beuving, Marcel Martensen, Meiske Hohnen

JRW035 tekening seniorenwoning

Fotografie: Abe van Ancum