projecten

Luxe biobased vakantiewoningen

Op een prachtige plek in Drenthe wordt een bestaande woonboerderij verbouwd en gerenoveerd. In totaal er naast de hoofdwoningen vier luxe biobased vakantiewoningen. De boerderij en de vakantiewoningen worden met dit project energieneutraal en gasloos. Ook bij dit project is er vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van biologische bouwmaterialen.

Het perceel in Gees is circa 1,2 hectare groot. Op een deel daarvan staat een woonboerderij met een grote paardenschuur.  Vanuit de boerderij is er een prachtig vrij uitzicht over de historische landerijen van de enige twee veehouders in Gees.

De oorspronkelijke boerderij dateert van rond 1900 en is verbouwd in 1960 en 1980. Helaas zijn bij deze verbouwingen de authentieke details uit de boerderij verwijderd.  De boerderij is op de begane grond voor minder dan de helft bewoond. De deel en de zolder zijn op dit moment niet bewoonbaar.

Bij de renovatie krijgt de boerderij een geheel nieuwe gebint constructie. De andere volumes worden helemaal opnieuw opgetrokken. Alle grotendeels ongebruikte ruimte wordt getransformeerd tot de biobased vakantiewoningen. Twee daarvan in de deel, één in de paardenschuur en één in het varkensschuurtje.

 

Resultaat:
Architectuur
Interieurarchitectuur

Details:

  • Project: woonboerderij, paardenstal, vakantiewoningen / Gees
  • Type: nieuwbouw & verbouw
  • Opdrachtgver: Allione
  • Status: uitvoeringsfase
  • Jaar: 2019
  • Ontwerpteam: Berry Beuving, Marcel Martensen, Denise Damme, Hein de Werd, Gesa Kessel