projecten

Maatwerk zorgappartementen

Woonzorggebouw De Korhoender. Project van Berry Beuving in dienst van Office Winhov / Joost Hovenier

De Korhoenders is een woongebouw voor jonge mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Het gebouw, een initiatief van de ouders, bestaat uit twaalf individuele appartementen, twee gemeenschappelijke woonkamers en zorgfaciliteiten. Het woongebouw is opgevat als een groot huis. De collectieve ruimten, zoals de brede gang naar de appartementen zijn uitgewerkt zijn als verblijfsruimte en ontmoetingsplek.

Het project ligt in de woonwijk Klein Driene, een naoorlogse stadsuitbreiding van Hengelo. Bestaande en nieuwe gebouwen vormen er een open verkavelingspatroon in een groen landschap. De maat van het gebouw, de kap en de toepassing van baksteen passen het gebouw in zijn omgeving.

Resultaat
Architectuur
Interieurarchitectuur

Details

  • Project: zorgappartementen /  Hengelo
  • Type: nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Welbions, Stichting De Korhoenders
  • Status: opgeleverd
  • Jaar: 2011
  • Ontwerpteam: Joost Hovenier, Berry Beuving, Jarno van Essen

Fotografie: Stefan Müller